6 Mart 2009 Cuma

PORTAKALLI REVANİ


BU TATLIMIN TARİFİ SEVGİLİ ARKADAŞIM TUBA'YA AİT..KENDİSİ DE SÜPER YAPAR..KOLAY VE YAĞSIZ OLMASI NEDENİYLE HER DAİM FAVORİM..
MALZEMELER:
  • 3 YUMURTA
  • 1ÇAY BARDAĞI ŞEKER
  • 1BARDAK İRMİK
  • 1pk KABARTMA TOZU
  • 2 ADET PORTAKALIN SUYU
  • 1pk VANALİN
  • ALDIĞI KADAR UN

 
ŞERBETİ:
  • 3,5S.B ŞEKER
  • 4 S.B SU
  • YARIM LİMON SUYU
İLK ÖNCE ŞERBETİ HAZIRLAYIP SOĞUTUN.DAHA SONRA YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE KÖPÜRTÜN.ARINDAN İRMİĞİ EKLEYİN.PORTAKALLARIN KABUKLARINI DA HAMURA RENDELEYİN.PORTAKAL SUYUNU DA EKLEYİN..KABARTMA TOZU VE VANALİNİ KOYUN.YAKLAŞIK 1 BARDAK KADAR UN ALIYOR AMA SİZ KIVAMINI KEK GİBİ OLACAK ŞEKİLDE AYARLAYIN.YANİ BU KIVAMA GELENE KADAR UN KOYUN.170DERECEDE ÜZERİ İYİCE KIZARANA KADAR PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKAN REVANİYİ DİLİMLEDİKTEN SONRA SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜN.ÜSTÜNE HİNDİSTA CEVİZİ SERPİP AFİYETLE YİYİN..



2 değerli yorum:

aşevi on 11 Mart 2009 16:00 dedi ki...

tam antalyalık bir tarif değil mi:) ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

çok güzel gözüküyor.elinize sağlık

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.
 
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

KEYF-İ MUTFAK Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template