2012...hoşgeldin sefa geldin hepimize..ya da öyle umuyoruz tüm yüreğimizle..hoşçakal 2011...mazi oldun sen de..yaş ilerledikçe doğum günleri,yılbaşıları hüzün uyandırıyor bende..yaşlanıyor muyum ne:) 30 yaş...olgulaşıyorum gitgide..dilerim 2012, 2011'i aratmaz..yüreğimizdeki umut hiç sönmez..çok beğendiğim ve gönülden katıldığım bu yazıyı okumanızı tavsiye ederim..
İç Harç:
- 500gr kıyma
- 2 adet soğan
- tuz,karabiber,kırmızı biber
- 1kg un
- su,tuz
- 2 adet soğan robatta çekilir,suyu süzülür.
- kıymayay tuz ve karabiber,suyu süzülen soğan eklenerek karıştırılır.
- un,su ve tuz ekleyerek ne sert ne yumuşak hamur elde edilir.
- hamur 5 dk dinlendirildikten sonra çok ince olmayacak şekilde açılır.
- kare şeklinde kesilen hamurların ortasına kıymalı harç koyularak bohça şeklinde kapatılır.(örnek şevvalin mantsı:)
- mantılar tuz ve bir kaç damla yağ damlatılan kaynayan suda 10dk pişirilir.
- üzerine mis gibi sarımsaklı yoğurt,kırmızı biber yakılmış tereyağ..
6 değerli yorum:
slm......
mantıdan lezzetlisi yokturrrr....
hayırlı sağlıklı mutlu senelerrr
Mantıya hiç bir zaman hayır diyemem,
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
bayılırım mantıya ellerinize sağlık,sevgiler..
hele ki şevval'in eli değmiş ya o mantıya tabi güzel olacak :)
yapanların ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun,
öpüyorum seni de şekerim, Allah'a emanet
ellerine sağlık canım..nefis görünüyor...sevgiler
Çay boş içilmez canımm.9 elleriene sağlık hele elmalı lezzetler bu aralar favorim :)
Yorum Gönder