4 Nisan 2012 Çarşamba

PATATESLİ GÜL BÖREK

börek
En son yazdığım postu okuyunca ve şimdiki halimi düşününce güldüm kendi halime...düşüncelerimde mecburi bir değişme olmuş ve attığım havalar,yapacak birşey yok demeler yalan olmuş:))
son olarak kayınvalideciğimin geleceğini haber etmiştim sizlere...geldi... gideli 1 ay oldu nerdeyse vee bana miras +4 kilo bıraktı sağolsun:(yaptı güzel yemekleri en içlisinden en gömbesinden,hangelinden...ve olan oldu:(doğal sınırlarımı aştım ve soluğu diyetisyende aldım:)

Ve şimdi bu satırları yazan zavallı ben açç:((aslında problem şu 10 gündür tatlısız yaşamaktayım...yayınladığım böreğe hasretim...ama işin güzel tarafı yavaş çalışan metobolizmama inat  kilo veriş hızım oldukça iyi:))olucak galiba Allahın izniyle:))

Evimizin son popüler konusu 4+4+4...yeni sistem konusunda henüz yorum yapmanın ,aceleci olmanın gerekmediğine inanırken sanıırım evimizin fıındık kurduna okul yolu gözüktü... o hiçbir zaman okula gitmek istemesede...herşeyi bildiğini iddia etse de:))"ben zaten herşeyi biliyorum,okula gitmeme gerek yook"gibi keskin ifadeler kullansa da ısınma turlarımız başladı..yakında gidip göreceğiz müstakbel okulunu....Allah yardımcımız olsun diyorum ve dualarınız bekliyorum..

Gelelim böreğimize..çok severim patetesli böreği..yapıldığı zaman kalma ihtimali olmayan oldukça doyurucu ve kolay...bak şimdi olsada yesem:(((yok yok yemesem...:((((

malzemeler:
  • 1 kg yufka
  • 1/2 s.b süt
  • 1/2 s.b su
  • 3 y.k yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 ç.b sıvı yağ

  • iç harcı:
  • 4 adet orta boy patates
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet iri soğan
  • 2 y.k karışık salça
  • 1ç.b sıvı yağ
  • tuz,karabiber,kırmızı biber
  •  
  • hazırlanışı:
  • yufkaları  sigara böreği gibi 8 eşit parça olacak şekilde kesin
  • su,süt,yoğurt,yağ,yoğurt ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın
  • haşlanan patateslerin rendeledikten sonra,yağda kavurduğunuz soğan ve salça karışımına ilave edin.
  • maydonoz ve baharatları ekleyerek iç harcı soğumaya bırakın.
  • yufkaların üzerine sütlü harçtan sürün ve iç harçtan koyarak sarıp gül şeklini verin(kol böreği şeklinde de sarabilirsiniz)
  • yağladığınız tepsiye börekleri dizdikten sonra kalan sıvı karışımı böreklerin üzerine dökün.
  • 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • afiyet olsun...

 

4 değerli yorum:

sarımutfak-hande on 4 Nisan 2012 15:26 dedi ki...

bende seningibi patatesleri soğan ve salça ile kavururum çok daha lezzetli oluyor ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
sevgilerimle....

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU on 4 Nisan 2012 17:21 dedi ki...

Selamlar:) böreğiniz şu anda fırında. Ama ben birazcık değiştirdim tarifinizi. Patatesleri haşlamadan rendeledim ve soğanla kavurdum. Güzel olacağından hiç şüphem yok. Aslında bu börek sıradan bir yufka böreği ama onu farklı kılan sütlü karışımı. Fırından çıksın fotoğraflıcam. Paylaşımınız için çok teşekkürler. Kendi bloğumda ayrıyetten teşekkürlerimi yazıcam. sevgiyle kalın..

BİR GÜZELLİK YAP-BURCU on 7 Nisan 2012 01:16 dedi ki...

Offf börek harika oldu,eşimle beraber bir tepsi böreği yedik,fotoğraflamaya fırsat bile olmadı o derece yanii:)

rumma on 13 Nisan 2012 01:40 dedi ki...

Canım seni unuturmuyum hiç..Kalbimdesin her daim..Blog akışına bile senin sayfandan bakıyorum hergün..:)

Hayırlı cumalar ,sevgiler

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.
 
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

KEYF-İ MUTFAK Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template