23 Mayıs 2011 Pazartesi

KURU PASTA

pasta
Günler günleri devirdi..kimileri dünyaya merhaba dedi kimisi sessizce veda etti..evlenen oldu çoluk çoluğa karışanda..hayat telaşı devam etti yani bir şekilde iyisi ile kötüsüyle..bloglar kapandı hala anlayamadığım saçma bir cezayla..açıldı açılmasına ama ben bir türlü defalarca niyetlenmeme rağmen kavuşamadım bloguma..nihayet burdayım..
Yorucu bir haftayı geride bırakmanın rahatlığını yaşıyorum şu günlerde..izne çıktım hakettiğimi düşünerek..ilk iş evi elden geçirmekti tabiki.. yoksa dağ olma yolundaydı ki tekrar bağ konumuna geldi şükür:)kısa zamanda üst üste gerçekleşen iş gezileri ve sonrasında alışkın olmadığım bu tempoya yenik düşen fizyolojim ve ruhumu toplamak kolay olmadı...İstanbulu kısa sürede ne kadar gezebilirsem gezdim bu sefer..bir de Gaziantep havası çekeyim dedim ciğerlerime velhasıl çarptı beni azcık:)gezdim gördüm çektim tabiki de..Ancak bunları başka bir yazımda paylaşacağım inşallah sizlerle..
Blog dünyasında  da bihaberim hiç olmadığım kadar..dilerim keyifler yerindedir...özledim sizleri..kim bilir ne güzel tadlar kaçırdım bu zaman zarfında..önemli paylaşımlar uçtu gitti yetişemeden..olsun canlar ve arşivler sağolsun..
Güzel yüreklerin buluştuğu bir dost toplantısında hazırladığım ve tadanlar tarafından beğenilen bir lezzeti paylaşmak istiyorum sizlerle..adını ne koyayım diye düşündüm tam karşılığını bulamadım..kuru pasta tadında bence..kuru pasta..evet..sanırım adını buldum:)
Malzemeler:
  • 125gr margarin(ben teremyağ kullanıyorum)
  • 1/2 ç.b sıvı yağ
  • 2 y.k elma sirkesi
  • 2 yumurta(sarıları içine beyazı dışına)
  • 4 t.k şeker
  • 1,5 t.k tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • un
  • susam
Hazırlanışı:
  1. oda sıcaklığında yumuşayan margarine 3 su bardağı unu yedirin.
  2. yumurta sarılarını ,sıvı yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sırayla sirke,şeker ,tuzu ekleyin.
  3. kabartma tozunu eklediğiniz unla ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edin.
  4. hazırladığınız hamuru 20dk kadar buzdolabında ya da derin dondurucuda bekletin.
  5. dolaptan çıkardığınız hamuru ruro halinde şekillendirip(yaklaşıp 5-6 rolo çıkıyor)2 parmak genişliğinde kesin.
  6. kestiğiniz parçaları hafif elle bastıtıp yumurta beyazlarına bulayıp tepsiye yerleştirin.
  7. üzerlerine susam serpiştirdikten sonra 170 dercede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  8. soğuduktan sonra ağızda dağılan patalarını servise hazır ve nazır:)

10 değerli yorum:

Hatice Mungan on 23 Mayıs 2011 00:42 dedi ki...

Ellerinize saglik. Fotograf ve kuru pasta harika gözüküyor.

Unknown on 23 Mayıs 2011 01:03 dedi ki...

Ellerine saglik canim hayirli aksamlar öptüm.

kalpkurabiye on 23 Mayıs 2011 18:06 dedi ki...

canımm..
cidden hatrısayılır bir ara oldu..
sonunda bir çıt çıktı senden çok sevindim:))
hoşgeldin diyorum hiç gitme diye..
dilerim iyisindir..
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Iyi bir baslangic

tub@ on 27 Mayıs 2011 16:56 dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis görünüyor sahiden, en kısa zamanda bize ikram ettiğin çıtır böğeğin de tarifini beklerim :)

öptüm

Özgen on 28 Mayıs 2011 10:33 dedi ki...

Elinize sağlık tam pastane kurabiyelerinden olmuş sevgilerimle...

CAHİDE on 30 Mayıs 2011 08:16 dedi ki...

Hoşgeldin canım benim, o yorulmuşsun tabiki tatil senin hakkın. doya doya tatilini yaşa inşaallah.
Kuru pastan nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Tatlı Şevval'imi de benim yerime öp. Sizi Allah için çok seviyorum kardeşim...

tuğba dedi ki...

Vayyy kuş çalışma hayatı böyle işte bir tatldan bir tuzluya bir salçalıdan bir etliye böyle geçiliyooo yani deneyim desem senin kadar güzel yapabilir miyim acep belkim bu yaz oralara gelirde elcağızlarndan yeriz diye gözünü korkutayımmm hadi ellerine sağlık bakalım:))) Allah bilir ne zaman okursun bu arada değil mi:(

GÜLSÜM on 7 Ağustos 2011 11:10 dedi ki...

İYİ BİR DEĞERLENDİRME OLMUŞ.... ELLERİNE SAĞLIK....

Endüstriyel Mutfak on 27 Haziran 2012 16:04 dedi ki...

Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.
 
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

KEYF-İ MUTFAK Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template