Ayların en güzeli en değerlisi geldi şükür yine..mevsimin en sıcak ayına denk gelse de,oruç kalınan zaman hayli uzun olsa da karşılığında Yaradanın rızası olduğu düşünülünce ve buna gönülden inanılınca hiç bir şey zor gelmiyor insana.. İftarda ne yapayım,sahurda ne yesem tok tutar telaşı hepimizde malum..kahvaltı şeklinde hazırladığım sahur sofraları daha çok hoşuma gidiyor benim..malum kahvaltıyı sevenlerdenim..sabahları 1-2 dk daha fazla uyumanın hesabını yaptığım için maalesef kahvaltı kısmını gevreklerle geçiriyorum çoğu zaman..bunun için sahur uykumu bölsese de ramazanın en sevdiğim kısımlarından:)pratik şekilde hazırladğım bazlama pizzalarım hem tok tuttu bizi hem de yormadı beni:)tost yaparım diye aldığım bazlamaları bir arkadaşımın önerisiyle bu şekilde hazırladım.. Bazlamaları ortadan ikiye böldüm,iki eşit parçaya ayırdığım her bir bazlamanın üzerini yağladım,bol rendelenmiş kaşar peyniri,bir iki dilim sucuk,domates dilimleri,biber...Önceden ısınmış 200 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirdim..hımm..yanında güzel bir çay.. Biz sevdik velhasıl..Önermesi benden,denemesi sizden..Allah oruçlarını ve dualarınızı kabul etsin inşallah..Afiyet olsun dostlar:)
Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan,donmadan akmak ne hoş Dünle beraber gitti,cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım..
3 değerli yorum:
mmm:) nefis görünüyor.. bir o kadarda pratik...
ellerinize sağlık...
muhabbet ve dua ile..
hem doyurucu hem tok tutucu olmuş.ellerine saglık.
balıktan sonra pizzalar da pişti oldu gördün mü elif :)
ellerine sağlık denemek gerek..
hayırlı ramazanlar...
Yorum Gönder