10 Haziran 2009 Çarşamba

GÜVEÇ


(4 kişilik)
Gördüğünüz güveç eşimin bir gün eve resmen güveç aşermesi sonucu yapılmış bir güveçtir:)yapanda aşerenin ta kendisi..eşimin elinden midir nedir(kayıvalidemin elinin lezzetini almış sanırım)çok lezzetli oldu..şükür ki rejimdeyim yoksa yemek ikimize yetmeyecekti..bizde güveç her sebzenin konduğu türden yapılmaz.sadece patlıcan ve bol etle yapılır..zevk meselesi..aslında yapılışı çok basit ama içindeki malzemeler çok önemli..güveçin eti yağlı olacak bir kere..
malzemeler:
  • 700gr kemikli kuzu eti
  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 5 adet sarımsak
  • baharat(kekik,kırmızı biber,
  • çekilmiş tane karabiber)
  • 1 bardak su
  1. ilk iş olarak fırınınızı 250 dereceye ayarlayın.fırına konulabilecek bir tencerenin dibine etlerinizi koyun.
  2. bir müddet tuzlu suda beklettiğiniz küp şeklinde kesilmiş patlıcanları etlerin üzerine yerleştirin.
  3. ardından sivri biberleri ve en sonunda küp küp kestiğiniz domatesleri koyun.
  4. yemeği arasına sarımsakları serpiştirin.1 bardak sıcak su ilave ettikten sonra son olarak da baharatları ve tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın.
  5. pişmeye yakın eğer yemeğin suyu azsa 1 veya 1,5 bardak sıcak su ilave edin.
  6. yaklaşık 2 saatte etler lokum olmuş şekilde güveçiniz yemeğe hazır.eğer etinizin yağı azsa her şeyi koyduktan sonra üzerine 3 kaşık tereyağ koyun. napalm öyle yağsız tuzsuz olmuyo böyle tatlar:(arada bir kaçamak yapmaya değer..herkese afiyet olsun..eşiminde ellerine sağlık(mutfakta kendisini daha sık görmek isteriz...duyurulur:)
  7. önemli not:ilk 1 saatlik pişirmede tencerenin ağzını alüminyum folya ile kapattık..1 saat sonra ağzını açıp  yaklaşık 1 saat daha böyle pişirdik..misafir için yapacaksanız tarifin ölçülerinin 2 katı olsun..

3 değerli yorum:

ALEYNA on 14 Haziran 2009 09:47 dedi ki...

merhaba.bloguzu ilk kez gördüm.bende yeni bir blogcuyum.tarifleriniz olduça güzel.sevgiler.

élif on 15 Haziran 2009 13:19 dedi ki...

aleyna hanım çok teşekkür ederim..beğendiğinize sevindim:)bende yeniyim..inşallah yeni lezzetlerde buluşmak dileğiyle..sevgiler..

web bilgi on 16 Nisan 2012 15:13 dedi ki...

Patlıcanın kızartılmadan kullanıldığı diyet bir patlıcan tarifi arıyordum. Çok iyi oldu bu tarif. Yarın deneyeceğim.

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.
 
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

KEYF-İ MUTFAK Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template