Güzel geçen bir pazar gününden sonra merhaba:)bu ifade çok tanıdık geldi ama nerden bilmem:))yeni bir haftaya hasta başlıyorum..ama buna da şükür diyorum tabiki..ah bu havalar insanı hasta eder cinsten bu günlerde..cumartesi günü öyle sıcaktıki yazın ortasında hissettim kendimi..akşama çıkan esintiyle terimiz kurudu bir güzel..dünün sıcaklığına güvenip yine bir piknik organizasyonu yapıldı tabi..yağmurlu gözüken havaya inat gerçekleştirildi de..denize nazır dağların başı dumanlı başladığımız piknik zaman zaman yağan yağmurla sekteye uğrasa da güzel geçti..ama sonrası nasıl olur bilemem çünkü yağmurun ıslattığı giysim öylece kurudu üzerimde:(kısacası hastalığın gelişimini kötüye götürecek dikkatsizlikler yaptım itiraf ediyorum..ama kayınvaldemin hazırladığı özel karışımlarla bir nebze iyi oldum gibi..(bir tanesi de şimdi hazırlanıyor tarifini verebilirim inşallah sonra)
Bir sürü tarif birikti elimde ama malumunuz zaman fakiriyim bu günlerde..portakal tatlısı gerçekten çok güzel oluyor.portakalın hamur işine kattığı o enfes tat ve yayılan koku iştah kabartıyor ..kalbura bastıya da benziyor lezzeti..kısacası denerseniz üzülmezsiniz bence:)bu arada verdiğim ölçüyü yarıya indirebilirsiniz kalabalık bir misafire yapmıyorsanız.sağolsun eli boldur da kayınvalideciğimin hiç bir zaman bir şeyi az yaptığına şahit olmadım:)eli bereketli maşallah..uçak biletleri de alındı zaten moralim bozuk..ben memnundum hayatımdan çok ama..napalım başa gelen çekilir dimi..az tembelmiyim ne:))
malzemeler:
- 4 bardak s.b un
- 1 adet yumurta
- 1 s.b sıvıyağ(ben fındık yağı kullnadım)
- 1 s.b portakal suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanalin
- 4,5 s.b şeker
- 4,5 s.b su
- yarım limon suyu
- 2 portakal kabuğu rendesİ
- ilk önce şerbeti hazırlayarak başlayın.şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıp limonunu sıkıp ılınmaya bırakın.
- hamur için tüm malzemleri iyice karıştırp ele yapışmayacak kıvama getirin.
- hamuru elinizde açtıktan sonra isterseniz kevgire bastırarak isterseniz elinizle şekil vererek içine ceviz koyun.tepsiye dizin.
- 175 dr de iyice kızarana kadar pişirin.
- fırından çıkardıktan sonra soğumuş şerbetini dökün.
24 değerli yorum:
tam hastalık havası bu ay. dikkat etmek lazım. geçmiş olsun canım.
tatlı çok enfes görünüyor,ellerine sağlık:)
Canim ellerine saglik .
Yani sende tembelsen diyecek söz yok yine nefis bir tarif ilk kezde görüyorum degisiklikler her zaman daha güzel oluyor tarifi not aldim .
Sana hayirli aksamlar öptüm .
ELLERİNİZE SAĞLIK,KOLAY BİR TATLI DENEYECEĞİM İNŞAALLAH.AFİYET OLSUN,SELAM VE DUA İLE...
canım sende portakal tatlısı bende portakallı irmik..:) portakal sezonu kapanmadan tüketelim bol bol..:))
harika görünüyor tatlın ,sevgiler
canım geçmiş olsun.. dikkat et kendine emi.. tatlında ye beni diyor.. off yazda geliyor nasıl yiyelim:))
Kopyaladım valla tarifi. Öğle üzeri canım çekti. Elinize sağlık. Size de geçmiş olsun...
ellerine sağlık canım tatlı süper görünüyor
Canım geçmiş olsun...
Havalara güven olmuyor dün sıcaktan kavrulurken yağmulu bir güne uyandım ve şmdi kar yağıyor:)))
Ellerine sağlık portakal arpmasına bayılırım canım..
canım adasım gecmıs olsun.tatlı nefıs gorunuyor.ben de portakalın hamur ıslerıne verdıgı tada bayılıyorum.ellerinize sağlık canım.sevgiler ve mutlu haftalar:)
Allah herkese böyle kayınvalie versin.Eee nede olsa Elazığlı farkı olacak tabi:)
Canımsın,bloglar arası taşınmalardan sonra nihayet yerleştik:)
Daha yeni ziyaretlere çıkabildim.
Bugün ortağımın cilt bakımıyla ilgili yeni yazısı olacak.Soruların olursa sorabilirsin.kendisi estetisyendir.
Allah'a emanet ol güzel yüreklim...
Çok güzel görünüyor canım.Portakallı olması aten yeter, meyveli herşeyi çok beğenirim.
ellerine sağlık canım
Geçmiş olsun canım.
Portakal tatlısı deyince muhallebi gibi bir tatlı bekliyordum. Kayınvalidenin ellerine sağlık.
Ah adasim kendine iyi bak, cok gecmis olmus canim...
Tatli cok güzel görünüyor, fakat ben dahaca tatli yapmaya cesaret edemiyorum, bilmem neden;)
Gerci bu ince felan acilmasina gerek yok:))
Sevgiler canim
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
Kalpkurabiye Olarak YE# 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliğini yapıyorum ve
1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı heyecanla bekliyorumm..
Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..
Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..
Ellerinize sağlık nefis görünüyor tatlı...
Canım hayırlı cumalar, sevgiler
Bende de bir hastalıktır gidiyor,halen boğazım şiş... sana da geçmiş olsun...
tatlı nefis,ellerine sağlık... anneciğine de iyi yolculuklar diliyorum..
sevgiler..
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN....
Pembedüşbahçesinin etkinlikleri devam ediyor...
Bu defaki etkinliğimizin adını siz koyacaksınız:)
Size üç malzeme veriyoruz Muz, Kahve ve Çikolata bu üç malzemeyi kullanarak kek,pasta vs. aklınıza ne geliyorsa paıyorsunuz ve pembedusbahcesi@gmail.com adresine gönderiyorsunuz...
Detaylı bilgi için blogumuzu ziyaret ediniz...
SON KATILIM 30 NİSAN...
SEVGİLER:)
Sevgili Elif kardeşim,
güzel dualarına amin diyorum ve çok teşekkür ediyorum.Sayfan ve tariflerin çok güzel,portakal tatlısı da buram buram portakal kokuyordur,ellerine sağlık,şifa olsun inşaallah,sevgilerimle...
tek kelime ile süper olmuş elifçiğim.ellerine sağlık..sevgiler...
ilk kez duydum bu tarifi ellerine sağlık canım değişik ve güzel olmuş
sevgiler
ilk kez duydum bu tarifi ellerine sağlık canım değişik ve güzel olmuş
sevgiler
çok severim portakalı tüm tatlıları ellerine sağlık iiy hafta sonları...
Yorum Gönder