Bir mübarek Kurban Bayramını daha geçirdik şükür..hakkıyla eda etmişsinizdir inşallah bu güzel günleri..Kurban Bayramının faziletini anlamak çok ayrı..bunu hayvan katliamı gibi görmek yerine(usulüne uygun kesmeyenleri kınayanlar hariç) küçük bir araştırmayla nice hikmetler sağladığını görebiliriz gönül gözüyle..
Malum bu sene evimizde geçirdik bayramı..öyle olunca evin annesi olarak mutfağa adadım kendimi..elimden geldiğimce yaptım birşeyler..zeytinyağlı sarma,mayalı çarşaf böreği ve uzun bir karar verme sürecinden sonra midye tatlısı süsledi menümüzü..et ile olan kısım ise klasik olarak kavurma ve mangaldan oluştu..mümkünse bir müddet et ile muhatap olmayım..zaten çok aram yok..bir yıl yemesem aramam yani..ama eşim tam tersi olunca alışkanlıklar ters düz oldu..tatlımı paylaşmak istedim ilk önce tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye..sevgili Aslı da gördüğüm bu tatlının görüntüsüne vurulmuştum..Aslı'nın ve yapanların övgüsüne bakarak sarı burma yapma hayaliyle başladığım serüvene midye tatlısında karar kılarak son verdim..iyki de öyle yapmışım..tam 10 puan veriyorum yıldızlısından..hafif ve çok lezzetli bir tatlı oldu..yanlız ben başka bir tarifi uyguladım(hangi blogdu unuttum o yüzden link veremiyorum)şiddetle tavsiye ediyorum..pişman olmazsınız..
malzemler:
- 2 adet yumurta
- 1/2s.b ılık süt
- 1/s.b sıvıyağ
- 1 tatlı k.kuru maya
- 1tatlı k.şeker
- 1çimdik tuz
- aldığı kadar un(yaklaşık 4s.b un kullandım)
- çekilmiş ceviz(3t.k şeker ilave ettim)
- üzerine sürmek için 50gr tereyağ ya da sıvı yağ
- hamurları açmak için nişasta
şerbeti için:
- 3,5 s.b su
- 3,5 s.b şeker
- 3t.k limon
hazırlanışı:
- ılık süte maya ve toz şekeri ilave edip 1-2 dk bekleyin.
- karıştırma kabınıza yumurtaları,mayalı sütü,yağı koyup karıştırın.
- unu ve tuzu karıştırıp karışıma yavaş yavaş ilave edin.
- ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince hamuru 6 adet eşit bezeye ayırın.
- bezeleri merdaneyle nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın.
- açtığınız hamurları aralarına bol nişasta serperek üst üste koyun,
- tek bir yufka olacak şekilde inceltebileceğiniz kadar incelttiğiniz bir hamur açın.
- açtığınız hamuru sıkı bir şekilde rulo yapıp 2 parçaya kesip yarım saat buzdolabında bekletin.
- bu sırada şerbetini pişirin.
- beklettiğiniz ruloları 1cm genişliğinde kesip yassılaştırın.
- yassılaştırdığınız parçaların içine ceviz koyup kapatın.
- üzerlerine yağ sürüp 180dr üzerleri kızarana kadar pişirin.
- fırından çıkınca soğumuş serbeti üzerine dökün.
**sarmanın ve böreğin tarifleri daha sonra paylaşacağım inşallah..
**sevgili "nurşen" ve "tubanın tarifleri "beni mim'ledi ..cevaplamakta geciktiğim için çok özür dilerim kendilerinden..en kısa zamanda cevaplayacağım inşallah..
**Aslıcım bu harika tatlıyı öğrenmeme vesile olduğun için kocaman sevgilerimi yolluyorum sana..
23 değerli yorum:
Canım tekrar gemiş bayramını kutluyorum...
Ellerine sağlık tatlın harika gözüküyor
Deneme çok sevindim sunum zaten 10 numara:)))
Ayrıca bayram menünede bayıldım :))
Sevgiyle kal canım...
çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık.tabağın da çok şık bu arada:)
Adını da ilk defa duydum ellerine sağlık
elifcim tatlın harika gözüküyor.geçmiş bayramın mübarek olsun buarada.koşturmacadan uğrayamadım.ellerine sağlık tatlım.
Mahire bacım benim,çok nefis ve şık görünüyor ellerin dert görmesin canım.Benimde hep aklımda ama o kadar çok tarif var ki sıra gelmiyor Allah'a emanet ol canımsın...
They are so pretty! Look very delicious!
elifciğimm ellerine sağlıkk nefis bir görüntü.. tabağına da bayıldımm:)) çeyizimde var benimde 2 tane almıştımm:)) en sevdiğim renk..
nefis gözüküyor gerçektende ilk kez duyuyorum görüntüsünü benzetmek zor oluyomuki,şuruplu tatlılar da usta değilimdir becerebilirmiyim ki ????
maraklıbeticim eminim sende becerebilirsin..şekil vermek zor değil.rulo yaptığın için kesince yuvarlaklar oluyor.katlayıncada şekil böyle oluyor..denemeni öneririm kesinlikle..eşime baklava yapsam bu kadar hora geçmezdi inan:)sevgiler..
gecmis bayraminizi kutlarim...
ellerinize saglik ,canim istedi :))
midye ile yildiz tabagi tam birbirne uymus :))
Görüntüsü çok güzel, ellerine sağlık
bi ara amma çok yapardım bu tatlıdan. aynı şekilde böreğini de tavsiye ederim, çok güzel oluyor.
ellerine sağlık canım..
Sevgili Elif, bu tatliyi ben den baska herkes denedi ve cook sik görünüyor.
Ellerine saglik, eminim tadi da görüntüsü kadar güzeldir.
Hayirli vakitler...
Ellerinize sağlık. Şekil olarak çok güzel görünüyor. Tadı da eminim güzeldir.
Sevgiler
Canan
Mükemmel olmuş. Ellerine sağlık. Geçmş bayramın mübarek olsun.
Ellerine saglik Elif'cigim,
Harika bir tatli olmus, goruntu de oyle.
Sevgilerimi gonderiyorum, guzel bir hafta diliyorum.
Görüntüsüne hayranım bu tatlının. Neyse ben salatamı yemeye devam edeyim en iyisi...
nefis görünüyor ellerine sağlık ,geçmiş bayramını kutlarım , blog teman benimki ile aynı :)
Çok denemek istediğim bi tatlı buu,çok hoş görünyüyor.Tadı da ço güzeldir mutlaka.Ellerine sağlık canım.Geçmiş bayramın kutlu olsun :)
ellerıne saglık canım , goruntusu gıbı tadıda guzeldır emınım.
Canım nefis bir görüntü.Harika olmuş. Bende çok severim bu tatlıyı
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim..beğenmenize çok sevindim..
Ay bu süper bir şey yaaa!İlk kez gördüm ve bende vuruldum. Ellerine sağlık
Sevgiler
Yorum Gönder