27 Nisan 2009 Pazartesi

HANGEL

 EE

Hangelin lezzetinden bahsetmeme gerek yok sanırım..görüntü herşeyi anlatıyor:)bu sene keşfettiğim bu yemek bizim evin favorileri arasında.mantıya benziyor ama farklı bir hazırlanış aşaması var.benim yaptığım parmak hangeli.zahmetli bir yemek ama inanın aldığınız övgüler ve tattığınız lezzet emeğinizi boşa çıkarmıyor.etle yapabileceğiniz gibi tavuk etiyle de çok güzel oluyor.yapılışını fotoğraflarla göstermeye çalıştım ama anlatmaya da gayret edeceğim.. bu tarifimle tuz biber dergisi 2.yemek yarışmasına katılıyorum..desteğinizi esirgemeyin:)
malzemeler:
  •  4 bardak un
  • 5oogr.et(veya tavuk eti)
  • 1büyük baş soğan
  • 3 y.k salça
  •  tuz,kırmızı biber
  • eti haşlamak için 1,5lt  sıcak su
  • sıvı yağ ve 2y.k tereyağ
  • 2 adet limonun suyu
  • bir başa yakın sarımsak
hazırlanışı:
  •  ilk önce 500gr.kadar eti(kişi sayınıza göre artırabilirsiniz)soğanla kavurduktan sonra 3 kaşık salçayla kavurun.
  • hangelin etinin suyu bol oluyor.düdüklünün yarısını geçecek şekilde sıcak suyunuzu ilave edip pişirin.
  • etler pişerken 4 bardak un,su,tuz karışımından oluşan hamurunuzu yapın
  • 6 bezeye ayırın ve mantı hamuru kalınlığında açın.oklavayla hemen açılıyor zaten.. açtığınız hamuru uzun şeritler şeklinde kesin..

  • bunları rulo şeklinde sarın
  • ruloları da 1 parmak genişliğinde kesin..
  • kestiğiniz bu parçalarıda  sağ elinizin işaret parmağını bükerek fotoğrafta gördüğünüz gibi çekin(açın)
  • .daha sonra bu hamurları bol sıcak suda iyice haşlayın(25dk kadar)
  • pişen sulu et karışımına da 2 limon suyunu ve 1 başa yakın rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
  • tabağınıza hangelin hamurunu süzerek koyun üzerine de etten ve bolca suyundan koyun.et sevmiyorsanız sadece etin suyunu ilave edip üzerine yoğurt koyun.böylede çok güzel oluyor.
bizim eve 2 gün gidiyor bu yemek..eti az olsun diyorsanız azaltabilirsiniz..tamamen zevkinize kalmış..afiyet olsun..

4 değerli yorum:

tuba on 8 Mayıs 2009 23:10 dedi ki...

hangeli senin ellerinden tatmış biri olarak tek kelimeyle harika diyebilirim :)
ellerine sağlık ama cesaret isteyen bir yemek bence:))
senden yemeye dewam...

ELİF on 13 Mayıs 2009 11:42 dedi ki...

tubacım sen alasını yaparsın eminim..gözünü korkutma..bigün yine beraber yiyelim inşallah..

neslihan dedi ki...

off off.hangel de içli köfte de harika gözüküyor.anlaşılan marifetli bir hanımsınız.ne diyeyim ellerinize sağlık.

rumma on 6 Ocak 2010 13:08 dedi ki...

Canım nasıl güzel bir yemektir bu böyle.. Maaşallah


Umarım birinciliği alırsın canım sevgiler

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.
 
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

KEYF-İ MUTFAK Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template