Dün katıldığım arkadaş toplantısında arkadaşlar yaptığın şeyleri yiyerek kilo alacaksın dediler:)(doğal sınırları çoktan aştım çoktaan)aslında sırf bloga yeni tarifler ekliyeyim diye yaptığım özel birşey yok..nerde bende o azim..zaten mutlaka atıştırmalık birşeyler yapıyorum çayın yanına..gelelim yoğurtlu bulgur köftesine.yöresel bir lezzet..Elazığlı olan eşimin memleketinde ilk defa tattığım bu lezzeti ben çok beğendim.biz de bu yemek ve biber kızartması kafidir o günün akşam yemeği için..tabi eşim çok sevdiği için böyle..sizde yemeğin yanına alternatif olarak hazırlayabilirsiniz.inanın 2 yaşındaki Şevvalim de çok sevdi ve bitince bize kızdı.bloga fotografını koyunca da "anne mama istiyom baaak"dedi:)
denemenize değer...
Malzemeler:
- 1,5 s.b bulgur
- 4 y.k un
- 1 adet yumurta
- tuz,kırmızı biber
üzeri için:
- yoğurt
- sarımsak
- 2 kaşık tereyağ
Hazırlanışı:
- 1,5 bardak köftelik bulguru bulgurun üzerine hafif çıkacak kadar sıcak su ile kabartın.
- kabardıktan sonra 4 kaşık un 1 yumurta ,tuz ve dilerseniz biraz da pul biberle yoğurun.yaklaşık 5 dakika kafi gelecektir.eğer cıvık olursa un ilavesi yapabilirsiniz ama ununu fazla kaçırırsanız köfteniz sert olur.
- daha sonra elinizi suya batırarak küçük toplar yapın.sıcak suda 10 dk haşlayın.
- sarımsaklı yoğurt ve kızdırdığınız kırmızı biber tereyağ karışımıyla servis edin..afiyet olsun..
7 değerli yorum:
canımcımmm bulgurumu ıslattım beklemedeyim bakalım nasıl olacak köftem???
canım inşallah beğenirsiniz..değişik bir lezzet çünkü..yorumunu bekliyorum her türlü iletişim aracıyla:)
Al işte, bizim oralardan bir lezzet daha..Yarına Ziron niyet ettik TazeNane ve senin sayende..Yoksa sırada bu dolma vardı. Ben de minik Şevval gibi çok kızarım bu dolmaya doymadan kalkarsam. (= Bolca yapmak lazım ki doyursun yiyeni. Sarmısaklı olunca fazlaca yediriyor lezzeti çünkü..
Bizim orda "İmir dolması" adı. Her yörede değişik bir adı var. "Fellah köftesi", "Arap köftesi." Hatta Afyon'da bile yapılıyor bu yemek. Bulgura azıcık kıyma katanlar olduğu gibi, üstünün sosuna kıyma kavuranlar da var. Bizim yörede, bol, ince kıyılmış soğanla kavrulmuş salçalı sosla servis yapılır. Soğanın tadı da dolmaya aroma katar..
Ellerine sağlık hamarat kardeşim .Nurlu iftarlar..
bugün iki sevdiğim arkadaşım bana gelebilir,bundan yapıcam galiba..nefis gözüküyüor,diğüer tüarifleriniz gibi..ellerinize sağülık..sevgiler.
filizcim denersen yorumunu bekliyorum..bizim evde çok seviliyor ama yöresel bir lezzet olduğu için herkes için değişebilir..kolay gelsin..sevgiler.
Merhaba
Öncelikle bloğunuz çok güzel :) Blog da gezinirken bu yemeği gördün açıkçası yemek yapmaya yeni başlamış biriyim.O yüzden elimin ayarı yoktur."1,5 bardak köftelik bulguru sıcak su ile kabartın" kabartın denmiş ama su miktarı söylenmemiş.Acaba ne kadar su ile kabartmak gerekiyor? Cevaplarsanız minnettar olurum.
merhaba..blogumu beğendiğinize çok sevindim.yemek yapmaya ilk başladığımda ben de ölçüsüz yapamıyordum:)bulguru ıslatırken sıcak suyu bulgurun çok az üstüne çıkacak kadar döküyorum.eğer suyu az olursa sert oluyor çünkü. bir daha ki yapışımda ölçülü dökeceğim ve tarifimi güncelleyeceğim.kolay gelsin.sevgiler.
Yorum Gönder