23 Eylül 2009 Çarşamba

BAYRAM GEZİSİ VE ET SOTE




Bir bayramı da geçirdik öyle ya da böyle..her geçen sene bayramların tadını daha da yitirdiğini düşünüyorum maalesef..inşallah tersine döner bu gidişat..biz de bu bayramı dinlenmek için fırsat bilenlerden olduk...ama böyle olmasında  akrabalarımızın büyük çoğunluğunun başka şehirlerde olmasının büyük payı vardı..ikinci gün kendimizi vurduk yollara..nereye baksak zaten tatil yeri..şükürler olsun ki Antalya da yaşıyoruz..olimposdan başladık yola..açıkcası olimposu daha farklı hayal etmiştim..çok kalabalık olması ve bizim 1 dk şevvali kaybetmemizin verdiği şokla benim için cazip olmayan yerler arasına girdi..ordan adrasan(çavuşköy)tarafına devam edince dedik ki aradığımız yer burası..dağlarla denizin buluşmasının şahane tablosu karşımızdaydı..hayran kaldık ve bir gecemizi burda geçirmeye karar verdik..

Sakin ve güzel kumsalında şevval doyasıya oynadı biz huzur içinde manazaraya bakarken..ruhum dinlendi yani..adrasını tavsiye ederim tatil yeri düşünüyorsanız..denizin hemen karşısında olan pansiyon yada küçük oteller fena değil(bence aldıkları parayı haketmiyolar,odalar çok küçük ve sıcak su sıkıntısı vardı)ama öyle uzun kalmayı düşünmüyorsanız yetiyor size..çocuklu olunca onların rahatça koşup oynayabilceği yerlere dikkat ediyosunuz doğal olarak..bu konuda da çok rahat ettik şükür..ertesi gün öğleyin ayrıldık adrasandan ve dönüş yolunda hemen yakınındaki çıralı tarafını gezdik..burda da aynı tarz pansiyonlar mevcut..yeşil ve mavi bir araya gelince çok birşeyde aramıyorsunuz zaten..dinlenmek için çok güzel yerler..böylece bitirdik bayramı..Allah tekararını nasip eder inşallah cümlemize...


Et sote tarifini uzun zamandır paylaşmak istiyorum ama blogspottaki sorunlar yüzünden birçok tarifim gibi paylaşılamadı birtürlü.. hazırlanması basit ve çok lezzetli bir yemek bence..
malzemeler:
500gr et(koyun eti daha lezzetli oluyor)
1 adet irice soğan
4-5 adet sivri biber
4 y.k tereyağ
1 y.k salça(ev yapımı)
baharatlar
tuz
et suyu
İlk önce etimizi düdüklüde  haşlıyoruz(dikkat edin dağılacak kadar pişmesin)haşladığımız etleri uygun bir tavaya yada tencereye alıp terayığını ilave ediyoruz..soğanları ve biberleride koyup kavuruyoruz.salçayı ilave edip haşladığımız etin suyundan 1 s.b ilave ediyoruz..baharatlarını ve tuzunu koyup bir iki taşım pişiriyoruz(suyunu dilediğiniz kıvamda ayarlayabilirsiniz)daha sonra kızdırdığınız fırında yaklaşık 5 dk fırınlıyorsunuz(fırınlanmış yemekleri daha lezzetli bulduğum için son olarak böyle yapıyorum..yani tercih meselesi..yemeğimiz hazır..afiyet olsun..

 

10 değerli yorum:

NEŞELİ GÜNLER on 23 Eylül 2009 20:01 dedi ki...

canım geçmiş byaramın kutlu olsun .bayram sizin için güzel bir tatil olmuş kısmet olursa bizde yazın Antalyaya ugrayacagız güzel kafa dinleyecek yeşil ve denizin bir arada oldugu bir yar arıyoruz bakalım adrasan a da bir ugrayalım bakalım merak etttim doğrusu.sevgilerimle

Şehnaz on 24 Eylül 2009 09:41 dedi ki...

GEÇMİŞ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.BENDE SİZİN GEZİNİZİ OKURKEN BİR YORUMLA ORTAK OLMAK İSTEDİM.ÇÜNKÜ ANKARADA YAŞAYAN BİR ARKADAŞIM ADARASANDAN BAHSETTİ.ONLARDA GİTMİŞLER VE ŞAHANEYMİŞ.TAM DİNLENMEK İÇİN.BU ARADA ET SOTEDE MÜTHİŞ GÖZÜKÜYOR.ELLERİNİZE SAĞLIK.KEKCAFE.....

Sevil Şahin on 24 Eylül 2009 11:39 dedi ki...

ELİFCİM GECMİŞ BAYRAMIN MÜBAREK OLSUN
SEVGİLİ ASLININ SAYFASINDA OKUDUM BAYRAMA 2 GUN KALA DEDENİZİ KAYBETMİŞSİNİZ BASINIZ SAGOLSUN
ALLAHIM MEKANLARINI CENNET EYLESİN SİZLEREDE SABIRLAR VERSİN
YAVRUN ÇOK TATLI MASALLAH
SEVGİLER

élif(keyf-i mutfak) on 24 Eylül 2009 11:40 dedi ki...

şehnazcım gerçekten çok güzel bir yer..özellikle bahsettim çünkü nereye gidsek acaba diye düşünürken böyle yazıların çok faydası oluyor..zaten ankaradan gelenler çoğunlukyaydı..
neşeli günler yaz tatilinde mutlaka seçenekleriniz arasında olsun..sevgiler..

élif(keyf-i mutfak) on 24 Eylül 2009 11:43 dedi ki...

sevilcim çok sağol..Allah razı olsun..seninde geçmiş bayramın kutlu olsun..sevgiler..

nurcan dedi ki...

gerçekten çok güzel bir yermiş.güzel bir bayram geçirmişsin anlaşılan.şevvalcikinde yüzünde güller açmış.

halime on 24 Eylül 2009 13:39 dedi ki...

merhabalar yemek harika görünüyor.ellerine sağlık.ben de fırın yemeklerini daha çok tercih ediyorum.sevgiler

TAZE NANE on 24 Eylül 2009 14:09 dedi ki...

Ne güzel bir yermiş.
Harika bir bayram geçmiş sizin için görünüyor burdan.
Sevgiler.

Pembe Tatlar on 24 Eylül 2009 22:26 dedi ki...

Canım benim çok tşkr ediyorum....
Seninde geçmiş bayramın kutlu olsun evet aynı zamanda aynı şeyleri yaşamışız dedeciğine alah rahmet eylesin rabbim mekanını cennet etsin başın sağolsun elifciğim...

Birsel ve İrem on 26 Eylül 2009 09:27 dedi ki...

Merhaba. Karnıyarık nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Uzun zamandır yapmıyordum karnıyarık, hatırlatınız. Dedenizin mekanı cennet olsun, kalanlara Allah hayırlı, uzun ömürler versin. Sevgiler.

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.
 
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

KEYF-İ MUTFAK Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template