4 Ekim 2009 Pazar

BARBUNYA PİLAKİ

barbunya

Barbunyanın her halini severim ben..ama eşimin aynı duygularda olmamasından ötürü evlendiğimizden beri mutfağımda yerini alamadı..nihayet şeytanın bacağını kırdım ve barbunya pilaki yaptım geçtiğimiz günlerde..ana yemeklerin yanında gayet güzel gidebilecek bir alternatif bence..bakalım bir daha ne zaman pişirmek nasip olur:)

           malzemeler:
  • 2 s.b kuru barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet irice soğan
  • 1t.k salça(isteğe bağlı domates de konulabilir)
  • 3diş sarımsak
  • 1/2s.b zeytinyağ
  • 1t.k şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • tuz
  • süslemek için maydanoz
Barbunyaları bir gece öncesinden ıslatın..ertesi gün hafif diri kalacak şekilde haşlayın..(isterseniz taze barbunyadan da yapabilirsiniz tabi)tencereye zeytinyağını koyup,yemeklik doğradığınız soğanları ve havucu koyup soğanlar pembeşelene kadar kavurun..ezdiğiniz sarımsağı ve salçayı koyup kavurun..daha sonra küp küp doğradığınız patatesleri ilave edip 1 s.b kaynar su ekleyip,tencerinin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin..patetesler yumuşayınca barbunyaları,limon suyunu,şekeri,tuzunu ilave edip barbunyaların üzerini iki parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edip suyunu çekip yağına kalacak kadar pişirin..yemeği bir süre dinlendirip maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.afiyet olsun..

15 değerli yorum:

tasarım mekani on 4 Ekim 2009 22:17 dedi ki...

pek de severim.... eline saglik.. medinem

FİLİZ'CE LEZZETLER on 4 Ekim 2009 22:56 dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor,ellerine sağlık..

pembe tatlar on 4 Ekim 2009 23:32 dedi ki...

Hımm bol limonlu nede güzel olur canım ellerine sağlık...

Mahperi on 5 Ekim 2009 11:33 dedi ki...

Çok severim. Ellerine sağlık

nurşen on 5 Ekim 2009 14:39 dedi ki...

Canımın içi,nasılda severim valla ellerine sağlık.Misafir sofralarında nasılda asil durur.
Afiyet şeker olsun
Sevgiler

birdutmasali on 5 Ekim 2009 17:37 dedi ki...

eline sağlık canım..
bende biraz kuru nane serperek severim...
sevgiler..

rumma on 5 Ekim 2009 22:42 dedi ki...

Bendede barbunya vardı bugün, yanında pilav cacık..:)

tub@ on 5 Ekim 2009 23:11 dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok hoş görünüyor,hele resim müthiş doğrusu,bir kaşık atıcaktım nerdeyse o kadar hoş görünüyor yani :)
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ya süper gözükütor gerçekten elif.bende çok severim herhalini:))leyla.

pelince on 6 Ekim 2009 16:49 dedi ki...

bende pek çok severim,zeytinyağlıların yeri gerçekten bambaşka...elelrien sağlık..

sevgiler..

fatma on 7 Ekim 2009 02:36 dedi ki...

bende çok yaparım barbunyayı senin sunumunda çok güzel olmuş ellerine saglık

Zehra Gürgen on 7 Ekim 2009 10:54 dedi ki...

Barbunya pilaki sevilmez mi? ellerine sağlık

TAZE NANE on 8 Ekim 2009 12:35 dedi ki...

Tam öğle yemeği zamanı alsam ben bu güzel tabağı.
Sevgiler.

Birsel ve İrem on 10 Ekim 2009 10:55 dedi ki...

Merhaba. Taze incirli kurabiye hiç duymamıştım, eminim nefis olmuştur, ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.

gülcan on 31 Ekim 2009 19:51 dedi ki...

Canim bu tarifini kacirmisim bugün tüm kayitlarina bastan baktim bu kurabiye tam benlik ellerine sagliok

TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.
 
Bu blog BloggerV.com üyesidir.

KEYF-İ MUTFAK Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template