
Barbunyanın her halini severim ben..ama eşimin aynı duygularda olmamasından ötürü evlendiğimizden beri mutfağımda yerini alamadı..nihayet şeytanın bacağını kırdım ve barbunya pilaki yaptım geçtiğimiz günlerde..ana yemeklerin yanında gayet güzel gidebilecek bir alternatif bence..bakalım bir daha ne zaman pişirmek nasip olur:)
malzemeler:
- 2 s.b kuru barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet irice soğan
- 1t.k salça(isteğe bağlı domates de konulabilir)
- 3diş sarımsak
- 1/2s.b zeytinyağ
- 1t.k şeker
- 1 adet limonun suyu
- tuz
- süslemek için maydanoz
15 değerli yorum:
pek de severim.... eline saglik.. medinem
çok lezzetli gözüküyor,ellerine sağlık..
Hımm bol limonlu nede güzel olur canım ellerine sağlık...
Çok severim. Ellerine sağlık
Canımın içi,nasılda severim valla ellerine sağlık.Misafir sofralarında nasılda asil durur.
Afiyet şeker olsun
Sevgiler
eline sağlık canım..
bende biraz kuru nane serperek severim...
sevgiler..
Bendede barbunya vardı bugün, yanında pilav cacık..:)
Canım ellerine sağlık çok hoş görünüyor,hele resim müthiş doğrusu,bir kaşık atıcaktım nerdeyse o kadar hoş görünüyor yani :)
Sevgilerimle..
ya süper gözükütor gerçekten elif.bende çok severim herhalini:))leyla.
bende pek çok severim,zeytinyağlıların yeri gerçekten bambaşka...elelrien sağlık..
sevgiler..
bende çok yaparım barbunyayı senin sunumunda çok güzel olmuş ellerine saglık
Barbunya pilaki sevilmez mi? ellerine sağlık
Tam öğle yemeği zamanı alsam ben bu güzel tabağı.
Sevgiler.
Merhaba. Taze incirli kurabiye hiç duymamıştım, eminim nefis olmuştur, ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.
Canim bu tarifini kacirmisim bugün tüm kayitlarina bastan baktim bu kurabiye tam benlik ellerine sagliok
Yorum Gönder