Karnıbaharın kızarmış ve sarımsaklı yoğurtla birleşmiş halini sevenlerden, ama yağda kızardığı için vicdan azabı çekenlerden misiniz?o zaman sizi bu vicdan azabından kurtaracak harika bir tarifim var:)eşimin aldığı kocaman karnıbaharı nasıl bitireceğimi düşünürken bu şekilde pişirilmişine rastladım internette:)hemen denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım..yağda kızarmıştan farkı yok..çok hafif ve bir o kadar lezzetli oluyor..kesinlikle öneririm..
malzemeler:
- orta boy karnıbahar(bizim karnıbahar çok büyük olduğu için yarısı orta boya denk geliyor)
- 2 yumurta(3 de kullanılabilir)
- 2y.k silme galeta unu(ben kurutulmuş rondodan geçirilmiş ekmeklerden hazırladım)
- 1/2ç.b dan 1parmak fazla sıvı yağ
- tuz ,karabiber
- sarımsaklı yoğurt
- kırmızı biber
- karnıbaharları varsa buharlı pişiricinizde pişirin.yoksa benim gibi bir tencerenin üzerine süzgeç yerleştirip,üzerine tam gelecek bir kapak kapatıp suya değmeden pişirebilirsiniz.yaklaşık 15 dk kadar sürüyor.buharda piştiği için besin değerlerinden hiç birşey kaybetmiyor.
- yumurta,galeta unu,yağ,karabiber ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.yoğun kıvamlı bir karışım oluyor.
- çiçeklere ayrılmış karnıbaharları bu karışıma iyice bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
- 185dr.de üzerleri kızarana kadar pişirin(yaklaşık 40 dk sürüyor)
- fırından çıkınca servis tabağınıza alıp hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün.dilersiniz tereyağla hazırladığınız dilerseniz sade kırmızı biberi üzerine dökün.
33 değerli yorum:
Evet bizde hep kızartırız iyi oldu bu tarif çok sağol paylaşımın için:))
Canım hemen deneyeceğim.Benim en çok sevdiğim şey karnabahar kızartması,istediğim tadı yakalarsam,her daim sana dua edeceğim...Ellerine sağlık.Teşekkürlerrrrr.
elifcim harika olmuş bu.ilk fırsatta ben de fırında karnıbahar deneyeceğim:)sevgiler canım..
Elifcim bu çok iyi bir fikir.Bende hep çok yağ çekiyor diye kızartmaktan geri duruyor çok az yapıyorum.en kısa zamanda denemeli ellerine sağlık canımsın...
elifcim gercketen cok iyi bir fikir firinda pismesi:))
Yagsiz ve saglikli...
Ellerine saglik adasim...
Öptüm
elifcim valla ne güzel yapmışsın. ellerine sağlık. vijdan azapsız karnıbahar kızartması:))))
Elifcim bende yağda kızartma sevmiyorum.
patates dahil fırında yapıyorum :) karnıbaharı yapmadım hiç, evdekiler genelde çiğ bile yediği için çok az tereyağında soteleyincede seviyorlar..böylede ddeneyeceğim bakalım ne yorum alacak :)
ellerine sağlık canım
seviyorum seni karnıbahar:) iyi fikir fırında yapmak. ellerine sağlık tatlım.
yeni yılımız hayırlı ve bereketli geçsin inşallah..
Canım ben hep yağda kızartıyorum:((
Bunu mutlaka deneyeceğim elelrine sağlık...
Ellerine saglik! Ben her turlusune bayilirim ama bu hakkaten daha iyi yagi az sekilde!
Merhaba. Tarif için teşekkürler, evde bekleyen karnabaharla ne yapacağıma karar vermemiştim, süper bir fikir oldu. Karnabahar kızartmasını çok severim ama fazla yapmıyordum. Bu tarifle bol bol yaparım artık. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
Harika bir fikir,çok daha sağlıklı olmuş,ellerine sağlık...
Sevgiler....
tatlımm elelrine sağlıkk nefis bir görüntü ben bayıldım bu öneriyeee:) menü için sağol beni düşünmen yeter canım benimm
bende geçenlerde bu yöntemle yaptım...gerçekten nefis oluyor..birde üzerine nane yaktım..mantıyı andırdı...
ellerine sağlık..görüntü harika...hicri yılbaşın kutlu olsun...en güzel şekilde geçirmen dileğimle..
Ailecek hicri yılbaşınızı kutlar,Rabbimden hayırlara vesile olmasını dilerim canım.Rabbim cümle günahlarımızı affeylesin(amin)
arkadaşım eline sağlık.artık bu tarifi uygulayacağım vicdan azabı çekmeyeceğim.şaka bir yana karnıbahara bayılırım.ellerine sağlık
Canım bendede karnıbahar var ve ne yapıcağımı bilmiyorum..:(
Galeta unum olsaydı tarifini denerdim , belki beşamel soslu yaparım fırında bakalım nasip..
iyi seneler sevgiler
Elif ne güzel fikir :)) bibe rpatlıcanı fırında biliyordumda karnıbaharad güzel fikir denyeceğim.
ellerien sağlık afiyetler olsun.
hemen linkleriem ekliyorm sana daha rahat ulaşabileyim.sevgiler
tüm müslüman aleminin hicri yılbaşısı kutlu olsun..
rummacım bayat ekmeğin varsa rondodan geçirip kullanabilirsin.ben öyle yaptım..ama tavukla birlikte beşamel soslusunu da çok severim karnıbaharın..gerisini de öyle mi yapsam ki:)
Görüntü süper..Lezzeti eminim aynıdır..Ellerinize sağlık..Sevgiler.
Elif'cigim ellerine saglik nefis gorunuyor simdi yapmaya gidiyorum cok severim karnibahari bu tarz cok hosuma gitti:)))
hayirli cumalar opuyorum...
Hem hafif hemde lezzetli olmuş canım
Ellerine sağlık
sevgiler
bu tarifi mutlaka denemeliyim.çok güzel bir tarif.eline sağlık.
Tarifinizi denedim, çok beğendik, sayfamda da yayınlıyorum müsaadenizle. Teşekkür ederim.
medura'nın sayfasında ilk dikkatimi çekmişti, bugün yaptım afiyetle yedik, gelip size de teşekkür etmek istedim çünkü çok güzeldi :) galeta unu olmayınca mısır unuyla yaptım ben ve çok da iyi oldu :) birkaç fotoğraf çektim ama içime sinmedi belki koyarım izninizle bloguma..
tekrar teşekkürler ve elinize sağlık..
handenurcum beğenmene çok sevindim.izin ne demek çok sevinirim:)
Şuan karnıbaharı pişiriyorum. Diyet yaptığım için yağda pişsin istemiyordum. Faydalı bir yazı olmuş.Beyaz un la da yapılabilir mi
Merhabalar; kesinlikle yapılır.Afiyet olsun,kolay gelsin...
Galeta unu bozulmuştu. Beyaz unla yaptım. Mısır unu ile de denemek lazım.
Merhaba,
Bu tarifinizi denedim ve cok begendim. Yogurtla mukemmel bi tad ortaya cikti.Tesekkur ederim paylasiminiz icin.
Bende bütün arkadaşlarıma gönüşlden teşekkürlerrr..sevgilerrrrr...
tarifiniz için teşekkürler çok lezzetli oluyor
tarif çok süper. ilk defa bugün yaptım su an yiyorum:) çok sağlıklı oldu. aynı zamanda buhardA pişirmenin lezzeti bi harika:) çok teşekkürler..
Yorum Gönder