Bloglar arasında dolaşırken bakıyorum da herkes iftar davetlerine başlamış.birbirinden güzel sofralar iştahımı açıyor..inşallah ben bu davetlerimi vermeye haftaya başlayacağım..son menümüzde etli kuru fasulye vardı.bir kez daha anladım ki bir yemeğin malzemesi iyi olursa yemek bir şekilde güzel oluyor..aksi taktirde istediğiniz tarifle yapın bir şeye benzemiyor..şanslıydım ki kurufasulyem için binbir tereddütle aldığım fasulyeler süper çıktı:)etler zaten artık klasik kasapçımızdan..malzemeler iyi yapan da güzel olunca:)lezzetli bir yemek çıktı orataya..
malzemeler:
300gr fasulye
300gr kemikli koyun eti(arzuya bağlı)
2 büyük baş soğan
1,5 y.k karışık salça
3-4 adet sivri biber
1 adet küçük domates
3 y.k sıvı yağ
1y.k tereyağ
fasulyeleri günün erken saatinden suda ıslattım(akşamdan da ıslatabilirsiniz)3 saat kadar beklettikten sonra düdüklüye alıp yaklaşık yarım saat kadar haşladım.haşladığım fasulyeleri bir kaba aldım.yemeklik doğaranmış soğanları etlerle birlikte kavurdum. kabuklarını soyduğum domatesimi de ilave ettim..daha sonra salçamı ve biberimi ilave edip sıcak suyumu koydum ve etleri pişirdim.etler piştikten sonra fasulyeleride etli suya ilave edip düşük ısı da 5dk.daha beraber pişirdim.son olarak 1 t.k tuz ve kırmızı biberini ilave ettim.(etin pişme süresine güvenemdiğim için ben ikisini ayrı pişiriyorum)yanında güzel bir pilav eşliğinde iftar soframızın baştacı oldu..herkese afiyet olsun..
9 değerli yorum:
Yanında birde turşuyla-pilav vazgeçilmez üçlü .Ellerine sağlık.
ETLİSİ,SUCUKLUSU,PASTIRMALISI..
HERTÜRLSÜ SOFRANIN BAŞTACI KURU FASULYE GİBİSİ YOK!!
ELLERİNE SAĞLIK...
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
İftar için tabağı alıp kaçıyım.
Kesinlikle haklısın malzeme güzel olunca çok daha lezzetli oluyor.nasıl severim bir bilsen
elerine sağlık canım
sevgiler.
ewet çok lezzetli gözüküyor ya;) ellerine sağlık arkadaşım....
Canım harikasın yaaa off valaha gözüm gönlüm açıldı ellerine sağlık:)
canım ya nefis görünüyor bu yemeğe hayır diyen varmıdır acaba..?????
İyi pazarlar canım.
Yorum Gönder