İşte size pratik bir tarif daha..eğer ki gün içinde yemek yapmaya çok vaktiniz kalmamışsa ve menüde yine de hatır sayılır bir yemek olmasını istiyorsanız..işte karşınız da kavurma:)etleri ilk önce üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyorsunuz.(zamanınız çook kısıtlıysa bu işi düdüklüyle de halledebilirsiniz)tabi su kaynamaya başlayınca çıkan köpükleri almayı unutmayın.suyunu çekmeye yakın 3-4 adet sivri biberini doğrayın ve baharatlarını ilave edin.(kekik,pulbiber,tuz)suyunu çekince etin yağlılık derecesine göre teryağ ilave edin etleri bir iki kere çevirin.(çok karıştırısanız etler dağılabilir!)yanın da olmazssa olmaz bir pilav..(her etin pişme zamanı farklı olduğuiçin suyu az gelire ilave edebilirsiniz)afiyet olsun..
Sevgili dostum TUBAve ALEYNA arkadaşım beni ödüle layık görmüş.inşallah ilk fırsatta bu işe el atacağım:)sevgiler..
11 değerli yorum:
Off yanındada cacık ellerine sağlık canım...
of of off ayy canım nasılda cekti ellerine sağlık canım
ben yanında asitli bir içecekle tercih edeceğim inş ramazanda:)))
Bayılırım kavurmaya.Elinize sağlık:)
oy oy oy harika görünüyor yanında bu gibi bir ayranla ohh:)))
Sanki kendim yayınlamışım gibi bu tarifi...mmm...bayılırım da kavurmayaa :))
öpüyorum
canım ellerine sağlık.. bence çok güzel bir ikili... çok severek yediğim bir lezzet..
sevgilerimle...
Ayranla harika olur, ellerine sağlık canım.
Rüzgarın kemanın çaldığı,yağmur damlalarının cama vurduğu bir gecede,yatağına uzanıpta keşke dediğin tüm güzellikler gerçek olsun.
Ellerine sağlık canım, ramazanda ne güzel gider:)
hayırlı ve bereketli ramazanlar..
Mübarek Ramazan ayı kalbine önce bulut olsun yagmak için...
Sonra yagmur olsun ilahi sevgiyi yeşertmek için...
elifim sen bu işleri geliştirdin baya yav:)) zaten elini atıpta üstesinden gelmediğin bi iş görmedim.harika vallahi çok leziz görünüyor.yalnız bu tariflere iftara yakın bakmamın daha uygun olacağı kanısındayım,haliyle şu saatte biraz fazla iştah açıyor :))ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder